in English in Romanian  HOME «» CUM SE COMANDA? «» COMANDA «» DOWNLOAD «» LINK «» CONTACT 
CyberPoems software
  Despre CyberPoems »
  Functii CyberPoems »
  Variante de utilizare »
  Exemple de creatie »
   Consideratii teoretice
  Argumente teoretice »
  Dificultati majore »
  Specificatii artistice »
  Avantaje semnificative »
  Pe ce se mizeaza ? »
  Restrictii tehnice »
  Algoritmul cadru »
   Ce trebuie sa stiti ?
CyberPoems va pune la dispozitie si o metodologie de creatie computationala.
[Avantaje CyberPoems]
CybePoems - Boem@

Poeme cibernetice

Variante de utilizare

•  Varianta "slaba" - Se face apel la calculator doar pentru realizarea unui cadrul global, generat în mod aleatoriu sau nu, care este completat cu material lexical dintr-un tezaur existent în memoria calculatorului. Ulterior utilizatorul “ajusteaza” produsul furnizat de calculator dupa gustul sau artistic. Varianta urmeaza practic simularea complexului proces de creatie umana în cadrul caruia, de obicei mai întâi apare spontan din subconstientul poetului cadrul global, ideea structuranta, urmând ca în final acest cadru sa fie completat printr-o activitate constienta cu materie lingvistica, pâna la obtinerea operei poetice în forma ei desavârsita. In acest caz pot fi neglijate multe din restrictiile morphologice si fonetice, ele neconstituind un neajuns de fond, deoarece pot fi completate în final foarte usor “de mâna”

•  Varianta "moderata" – Calculatorul genereaza un numar foarte mare de segmente poetice relativ unitare pe care utilizatorul le asambleaza ulterior în functie de congruentele semantice convenabile. Avantajul în acest caz este acela ca simularea nu trebuie împinsa chiar pâna la ultimele ei consecinte. Procedeul poate fi foarte util pentru poezia de forma fixa, în care cadrul, care concentreaza esenta gramaticala a textului, se da initial, urmând ca ulterior sa fie completat cu ajutorul calculatorului.

•  Varianta "tare" – Se cerceteaza si apoi se formalizeaza corect legaturile care confera unitate întregului text. In final se încearca implementarea metodologiilor descoperite într-un program simulator. Majoritatea programelor vor reflecta cu preponderenta relatiile semantice si sintactice ale structurii textuale proiectate. Este indicat ca programul sa fie îmbunatatit permanent, pornind de la observatiile critice asupra produsului finit.

[ Download CyberPoems Demo (697 Kb) ]

 


   Oferta CyberPoems
  Cum se comanda ? »
  Comanda CyberPoems »
  Download Demo (1.8Mb) »
  Cenaclul «Noduri si Semne»
Cenaclul literar «Noduri si Semne»
[In goana dupa frumos]
   Sondaj de opinie
Ati creat vreodata o poezie?
Da, sunt poet consacrat
Da, dar nu sunt poet
Da, ocazional
Nu, niciodata
Nu ma intereseaza
[Vot] [Result
Copyright © 2004-2023 - Boem@
WebMaster